Снимка: БГНЕС
fallback

Служители на московските правоохранителни органи пребиват и изнасилват задържания активист Артьом Камардин, научи "Новая газета. Европа".

По-рано днес агенти на московската полиция са нахлули в жилището на активистите Артьом Камардин, Александра Попова и Александър Менуков. Полицаите не са пуснали адвоката Леонид Соловьов в жилището поради това, че вътре са извършвали наблюдателна дейност "оглед на помещение".

Служителите на правоохранителните органи "нанесли жесток побой на Камардин и поставили дъмбел в аналния му отвор". След това го накарали да запише видеоизвинение за това, че е казал "Слава на Киевска Рус, Новорусия - д*хайте го" (или Нова Русия, така руската пропаганда нарича южните и източните региони на Украйна - бел. прев.) Той все още е в ареста.

Телеграмният канал 112 публикува видеоклип с "извинението" на Камардин.

Преди това Соловьов каза пред "Новая газета. Европа", че Попова и Камардин са били изведени от апартамента с белезници, а Менуков - със свободни ръце.

Огледът на апартамента е приключил около 17:00 ч. московско време, като и тримата активисти са били отведени в Тверския районен следствен комитет. Все още не е известно по какво наказателно дело са проведени действията по полицейското наблюдение и как то е свързано с активистите, които живеят в апартамента.

В неделя, 25 септември, в Москва, в близост до паметника на известния руски поет Владимир Маяковски, се проведе събитие, известно като Маяковски поетични четения. Активистите предварително заявиха, че септемврийските четения ще бъдат известни като "антимобилизационни". Камардин участвал във въпросните четения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 1 година

Малко му е било! Искал е два дъмбела в отвора си. България винаги е губела зара ди предателства, така че никаква милост за предателите!

29

xoxo

преди 1 година

Ударихте дъното!

28

до 33

преди 1 година

такива като този индивид са срам за България

fallback