Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Военният конфликт в Украйна ескалира след обявяването на частична военна мобилизация в Русия. Хиляди се опитват да преминат границата за да не участват във военни действия, а според председателя на "Русофили за Възраждане на Отечеството" Николай Малинов, коментира как страната ни да отстоява националните си интереси.

"Партията, на която аз съм председател, има такава позиция и я заявихме вчера. Същността на тази позиция е, че изборът трябва да бъде и Изток, и Запад, тя не може само едно или друго. Трябва да бъде пълен и ясен неутралитет на България. Трябва да имаме предвид, че мостовете, които разрушава войната, рано или късно трябва да бъдат възстановявани", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

Малинов сподели, че неговите съратници не са променяли позицията вече няколко десетилетия наред.

"Най-губещият е Европа. Този губещ няма никаква представа как тези мостове ще бъдат възстановявани след това. Разумът трябва да надделее, защото другата алтернатива е краят на света. Но или разумът ще надделее и ще се седна на масата за преговори, или войната ще продължи до победния край на една от двете страни. Аз не се съмнявам, че победителят ще е Русия", допълни Малинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е категоричен, че има опасност за националната ни сигурност.

"Ние се притесняваме от една по-нататъшна ескалация на конфликта. Декларацията ни изразява точно това - нашето притеснение от ескалацията. Мобилизацията на тези 300 хиляди войници не е от добро. Това няма как да няма последствия за нас. Ние трябва да разделим партиите на мира от партиите на войната, и да настояваме за преговори", подчерта каза председателят на "Русофили за Възраждане на Отечеството".

От партията организират и партия, на която са поканени всички приятели на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

руските жертви не са 200 000 и не са загинали за България а заради своят император със същият успех за загивали и на другият фронт от другата страна на черно море освен това повечето са умрели от болести студ и глад.

30

Фики

преди 1 година

Толкова много видеа има в youtube как руските войници са арестували украинските фашисти със татуирани ss знаци на фашизъм а вие говорите че русия са фашисти и най-важното вие които обвинявате русия ако не бяха те нямаше да я има в българия самият папа споменава че българия трябва да благодари на русия че ни освободила от турско робство и даде 200 хиляди жертвиПрез последните 20-30 години запада и сащ фашизираха украйна целия но насочено срещу русия аз съм против войната

29

Ники

преди 1 година

Поредния "специалист" който си мисле че при една голяма война това няма да ни засегне.Напротив и точно такива като него имат за задачата да ни държат под ботуша на Кремъл

fallback