Снимка: архив, БГНЕС

Руското посолство в Тирана се премести от дългогодишното си местонахождение, само няколко месеца след като улицата, на която се намира, беше преименувана на "Свободна Украйна", съобщава сайтът Екзит.

През първите седмици от руската инвазия в Украйна Тирана стана един от първите градове, които промениха името на улицата, където се намира руското посолство, в знак на подкрепа към Украйна.

Това означава, че официалният адрес на посолството, използван в цялата му официална комуникация, би изисквал споменаването на израз в подкрепа на противника на Русия, отбелязва сайтът.

Улицата бързо се превърна в забележителност за туристите, които позираха за снимки пред табелата с името й и развяващото се руско знаме зад нея. Скоро към табелата се присъединиха и украински знамена и паваж в синьо и жълто.

През април посолството преустанови работата си по "технически причини". От тази седмица е обявен нов адрес, а всички знамена и табели са премахнати от сградата. Новото му местоположение е далеч от улица "Свободна Украйна", на улица "Дервиши Шаба".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase