Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на образованието на Русия се принуди да премахне от методиката на учителите всички раздели за т.нар. "специална военна операция" в Украйна - с други думи водената от Руската федерация война срещу съседната държава. За това съобщиха от Алианса на учителите в техния Telegram канал.

В публикацията се отбелязва, че това е заслуга на всички - преподаватели, родители, ученици и студенти, които не са мълчали, а са се противопоставили на военната пропаганда на руските власти.

Според нареждането на руското просветно ведомство учителите трябваше да следват специални наръчници в часовете на класния ръководител, наречени "Разговори за важното". Те трябваше да говорят за "защита на руския народ", "не е страшно да умреш за родината" и подобни, а учениците трябваше да цитират президента Владимир Путин.

Oще по темата
Сега тези наръчници са актуализирани и съответните раздели са премахнати от учебния план. В публикацията на учителите се казва, че това е резултат от действията на всички, които не са съгласни с режима на Кремъл и се съпротивляват на пропагандата.  

Министерството на образованието е премахнало всички препратки за Украйна и "специалната операция", се посочва в съобщението. Това е резултат от огромната вътрешна съпротива и е победа за всички, които не мълчаха, се казва още там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Наш Копейкин ....

преди 2 години

Не става ни за фашист....ни за комунист---абен е като брус....ха,ха,хааа...

154

ВЪZРАЖДАНЕ ...

преди 2 години

..НЕ БЕШЕ ЛИ СЪС ЗНАКА НА ПРЕЧУПЕНИЯ КРЪСТ --КАТО НА РУСКИТЕ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ"??!

153

ЩО , БЕ...ХА,ХА,ХА

преди 2 години

СРАМ ЛИ ГИ Е РАШКИТЕ ОТ ТАЯ ОПЕРАЦИЯ, ЩОТО ВЕЧЕ БЕГАТ И ЗАРЯЗВАТ ЦЯЛОТО СИ ВЪОРАЖЕНИЕ , С БОЕПРИПАСИТЕ ....ХА,ХА,ХАААА...ДАЖЕ НЕМАТ ВРЕМЕ ДА ГИ МИНИРАТ!

fallback