Снимка: YouTube

Президентът на Русия Владимир Путин се прости с Михаил Горбачов в Централната клинична болница в Москва.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че заради "натоварен график" Путин няма да присъства на погребението на Горбачов, което ще се състои на 3 септември. Руският лидер обаче е отдал почит на предшественика си. Видео, публикувано в YouTube показва Путин, който поставя букет рози върху ковчега на Горбачов. Той прекарва няколко минути взирайки се в тялото на бившия лидер на СССР преди да се поклони и да докосне с ръка ръба на ковчега.

Путин се е поклонил пред Горбачов преди да отлети за Калинград.

Държавата ще съдейства за организирането на погребението на Горбачов, което ще се състои в Кремъл. Церемонията ще има елементи на държавно погребение и на Михаил Сергеевич ще бъде осигурен "почетен караул".

Коментари Напиши коментар

42

ВОЙНАТА НОСИ

преди 2 месеца

УНИЩОЖЕНИЯ ЗА МИЛИОНИ И ПЕЧАЛБА ЗА ШЕПА ПСИХОПАТИ !!! САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ, ЧЕ ТЪРПИМ ПСИХОПАТИТЕ ДА НИ ПРАВЯТ НА *** !!!

41

Путин отишъл

преди 2 месеца

да се убеди, че наистина Горбачов е заминал на ОНЯ СВЯТ ! Защото догодина най късно, друг ще е на власт в Русия ! А на сегашните Кремълски Квартиранти догодина земята ще им гори под краката !

40

до 39 ЕЛИ

преди 2 месеца

Горбачов избра най приемливия от неприятните за Русия и Света компромиси !!! Путин се ИЗТАКОВА НА МЕТЕНОТО !!! Докато има психопати, които подпалват войни, вместо да не пречат на мирните технологии, които биха съхранили Природата и Земята... Ще има световни кризи. Това са кризи на морала на властниците, които си въобразяват, че могат безнаказано да се ИЗТАКОВАТ НА МЕТЕНОТО !!! ИМА БОГ И НЕ СПИ !!!