Снимка: БГНЕС

Почерпка в кафене в Херсон между руски войници и офицери от ФСБ в кафене в Херсон е завършила с три трупа. Това съобщи Yahoo News. Медията публикува доклад на военния следствен отдел на Следствения комитет на Черноморския флот на Русия. Случката е от 17 юни.

Двама руски военнослужещи - сержант Сергей Обухов и младши сержант Игор Судин, както и четирима офицери от руската Федерална служба за сигурност - Игор Якубински, Сергей Привалов, както и подполковник Дмитрий Бородин и неназован офицер от руските специални служби (избягал след конфликта) са употребили внушително количество водка, след което са заформили зрелищен екшън в заведение  във временно окупирания украински град.

Историята, както отбелязва Yahoo News, показва липсата на дисциплина и субординация сред членовете на окупационния контингент.

В доклада се казва, че на 17 юни Обухов и Судин и група от четирима служители на ФСБ "прекарват времето си в пиене на алкохол" в кафене, намиращо се в близост до дом № 1 на улица "Ушаков" на брега на Днепър (вероятно става дума за булевард "Ушаков").

Още по темата
В документа, публикуван от уебсайта, заведението, в което е станала престрелката се нарича "Food Fuel". От доклада не става ясно въз основа на чии показания е изготвен.

Според документа двама служители на ФСБ около 20:00 ч. направили забележка на Обухов, че пиел алкохол във военна униформа, а освен това бил в кафенето с оръжие. В отговор вече порядъчно почерпеният Обухов "изразил недоволството си". Той започнал да стреля по пода с пистолет, а Привалов се опитал да му отнеме оръжието.

Судин, който стоял зад Обухов, решил да помогне на бойния си другар. Той открил огън с калашника, а офицерите от ФСБ Привалов и Якубински започнали да стрелят по сержантите. По време на престрелката Обухов, Привалов и Якубински са убити и умират на място, а Бородин и Судин са откарани в болница с различни по тежест рани. Неназованият служител на ФСБ е избягал от мястото на инцидента.

На втория ден след стрелбата, на 19 юни, е образувано наказателно дело, по което Судин е заподозрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase