Ново развитие към случая с убийството на Дария Дугина бе добавено от вестник в Австрия. Според Exxpress жената, заподозряна в изпълнението на атентата, е намерена мъртва със 17 прободни рани. Информацията обаче не е потвърдена официално.

Още по темата

Малко след като Наталия Вовк бе обявена от ФСБ за убийцита на Дугина, се появи информация от хотел в Австрия, че жена, приличаща на украинката, се е регистрирала в хотел във Виена, но под друго име. Тя е пристигнала с "Мини Купър", какъвто е карала и заподозряната, докато е следяла дъщерята на Александър Дугин.

"През нощта Наталия беше намерена мъртва в апартамент под наем. Със 17 прободни рани по тялото и лист хартия в ръката си", цитира изданието съобщение, което според вестника е разпространено в Telegram. Към публикацията има и замъглена снимка, за която се твърди, че е трупът на Вовк.

Но потребителите в Twitter бързо опровергаха произхода на снимката. Оказа се, че тя е на момиче, убито през 2020 година в Москва.

Даря Дугина, дъщерята на философа и идеолога на "Руския свят" Александър Дугин, бе убита с бомба на 20 август вечерта в район Одинцово, близо до село Болшие Вяземи.

ФСБ обяви, че Вовк е пристигнала в Русия с дъщеря си, но до този момент нищо не се съобщава за съдбата на детето.

В Twitter се разпространяват и други теории за самоличността на Наталия Вовк. Множество потребители се надпреварват да докажат, че паспортът от украинската национална гвардия на името на Вовк, публикуван от ФСБ, всъщност е дело на фотошоп, а подобна жена не съществува, или поне не с това име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase