Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин подписа в събота указ за предоставяне на финансова подкрепа на хора, които са напуснали територията на Украйна, за да отидат в Русия, включително пенсионери, бременни жени и хора с физически увреждания, предава "Ройтерс".

Указът, публикуван на портала на правителството, определя месечни пенсионни плащания от 10 хил. рубли (170 долара) за хората, които са били принудени да напуснат територията на Украйна от 18 февруари насам. Хората с физически увреждания ще имат право на същата парична подкрепа, а бременни жени ще получават еднократна финансова помощ.

Oще по темата
Според указа плащанията ще получават граждани на Украйна и на самообявилите се Донецка и Луганска народни републики, две отцепнически територии от Източна Украйна, подкрепяни от Русия, които бяха признати от страната за независими през февруари. Ходът беше осъден от Украйна и Запада, като незаконен.

На 18 февруари Путин нареди всеки човек, който пристига в Русия от Донецк и Луганск, да получава плащане от 10 хил. рубли.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Война водят, помощи си дават!

39

Идиот ОТ Село

преди 1 година

До коментиращи те коментирате Русия и Украйна, а не виждате какви *** сме работещи за жълти стотинки на западни фирми и ядем болниците им на много високи цени.

38

МИРО

преди 1 година

БРАВО НА ПУТИН!!! ЩЕДЪР ЧОВЕК Е, ДАЖЕ МНОГО ЩЕДЪР!!! А БАЙДЪН И РАДЕВ РЯПА ДА ЯДАТ!!!ТЕ СА СТИСНАТИ!!!

fallback