Снимка: БГНЕС

Службата на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков беше подложена на критики, след като съпругата му беше заснета да троши чинии по време на почивка в Гърция. Родената в Украйна бивша олимпийска фигуристка Татяна Навка, на 47, е омъжена за Дмитрий Песков, на 54, прессекретарят на руския лидер Владимир Путин и заместник-ръководител на администрацията му в Кремъл.

Още по темата

Бившият руски модел премахна видеото от Instagram заради многото критики, които получи. Първо тя е била на почивка в Турция в град Ефес, а след това в гръцки курорт, пише „Дейли Мейл“.

Руски и украински критици описаха поведението й като неподходящо във време, когато в Украйна има война, където цивилни, особено деца, биват убивани. Мнозина не можеха да повярват, че съпругата на Дмитрий Песков се държи толкова непринудено в страна, която открито подкрепя Украйна и която Путин определи като "враждебна".

Съпругата на висш държавен служител трябва да се държи по-скромно. Нейната позиция не предполага ли това? Тя е едва ли не първата дама на страната“, се казва в коментарите.

Мнозина яростно коментираха как са я пуснали да влезе в Гърция – страна от ЕС.

„В Украйна умират не само украински, но и руски мъже. Само си представете за момент как би се почувствала майката на мъртвото момче, когато види вашето видео. Синът й прави Бог знае какво в Украйна, а тук виждаме руския истаблишмънт да чупи чинии, защото обичат да се забавляват“, гласи друга остра критика.

Преди това видео Татяна публикува снимки от Турция. Там тя се снима с прозрачна рокля на плажа, а критиките в коментарите просто не спираха.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Navka (@tatiana_navka)

„Атина? Артемида? Афродита? Как мислите, коя визия ми отива повече?", пита съпругата на Дмитрий Песков в поста.

„Това не е подходящият момент“, „Засрамете се“, „Нямате срам, всички сте убийци“, „Как може да публикувате тези снимки“… - са само част от последвалите коментари.

Не е известно дали Дмитрий Песков прави компания на жена си на почивката.

Самата Татяна отговори на нападките с дълъг, но леко прикрит пост в страницата си в Instagram.

"Тези, които ме познават от дълго време знаят, че когато пътувам, обичам да научавам нещо ново и интересно", пише съпругата на Песков. "Идвайки в различни градове, се опитвам да се запозная с културата на региона, както съвременна, така и древната. Винаги се опитвам да споделям интересна информация с вас.

"Този път, намирайки се на брега на Егейско море от турския бряг, се потопих в културата на народите, които някога са обитавали този регион. А това са: лидийци, фригийци, спартанци, перси, македонци, римляни, византийци и гърци. Невероятно готино е, че на територията на една държава можете да се запознаете с културата, традициите и обичаите на различни народи", обяснява Навка и добавя послепис: "Често посещавам Турция както по работа, така и с цел туризъм. Искам да отбележа, че благодарение на руските туристи наблюдавам положителна тенденция в развитието. Както в обслужването, така и в опциите за свободното време. Става по-интересно, по-вкусно, по-разнообразно."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Navka (@tatiana_navka)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase