Снимка: БГНЕС
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров нарече убийството на руската журналистка Даря Дугина "варварско престъпление" и заяви, че извършителите не заслужават милост, съобщи Анадолската агенция.

"Разследването, надявам се, ще приключи бързо и въз основа на резултатите от него, разбира се, не може да има никаква милост" за заговорниците и палачите, заяви Сергей Лавров на пресконференция след среща със сирийския си колега Файсал Мекдад.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) смята украинските власти за отговорни за убийството на 29-годишната руска журналистка Дугина.

Според ФСБ, Наталия Вовк - украинска гражданка, е пристигнала в Русия, за да извърши престъплението, и след като е изпълнила задачата, е напуснала страната.

Дугина, която беше убита късно в събота при експлозия на автомобил в покрайнините на Москва, беше дъщеря на руския социолог и философ Александър Дугин, който оглавява Международното евразийско движение - политическо движение, противопоставящо се на американските ценности като либерализма и капитализма.

През 2014 г. списание Foreign Policy включи Дугин в списъка на "100-те глобални мислители на съвременния свят". Той също така е в списъците със санкции на САЩ и ЕС заради откритата си подкрепа за политиката на руския президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

Тая к-----а ,атентаторката от Киев , каде се укрива ," в дън земя" !

40

Анонимен

преди 1 година

заяви, че извършителите не заслужават милост --------- и кво бе, ще изтрепете агентите на КГБ ли :)

39

Удариха СССР

преди 1 година

Руските служби за борба с престъпниците на власт в КРЕМЪЛ са отровени показно.. НЕ можаха да отстранят от власт нарочно подставени доказано опасни лица ..ДА се провери произхода на окупирали Русия от 1917 година досега.. ВКЛ на Владимир Улянов,Йосиф Джугашфили,Андропов,Черненоко,Елцинов,Путинов,ЛАвров...Избити са десетки милиони наши братя и сестрив в Русия вкл руската армия през 1917 - 1923 и 1939 - 1945 .. без да се накажат виновните..

fallback