Снимка: Twitter/Ministry of Defence, UK
fallback

Британското Министерство на отбраната се пошегува с руски турист, който неволно разкрил местонахождението на ключови военни позиции в Крим.

"Може би сме твърди строги с руските туристи... Понякога са наистина полезни. Като този мъж, който се снима на позициите на руската въздушна отбрана край Евпатория, в окупирания Крим. Благодарим и продължавай с полезната работа!", написа шеговито министерството в Twitter профила си, като публикува снимката на мъж по бански на фона на модерните ПВО системи S-400.

Oще по темата
"Новата база за противовъздушна отбрана край Евпатория беше заснета от летовници", написа на свой ред украинската редакция на Радио "Свободна Европа", а потребители в социалните медии публикуваха точните географски координати на мястото. Те са на езерото Терекли (Солено), в полето северно от него, близо до село Молочное, на брега на Черно море.

В петък и събота е съобщено за операции на противовъздушната отбрана в района. Назначеният от Русия губернатор на анексирания Севастопол Михаил Развозжаев също пише в Телеграм в неделя вечерта, че руските системи за противовъздушна отбрана са "отработили допълнителни цели на подстъпите към Белбек (военно летище, бел. ред.) откъм Евпатория". В събота щабът на руския Черноморски флот беше атакуван от дрон, припомня "Свободна Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Българин

преди 1 година

Модерните системи ПВО ... Кое им е модерното?Освен за сваляне на пътнически самолети за друго не стават.

34

Анонимен

преди 1 година

Хаха колко *** новина. Май сме закъсали за пропаганда. Тия големи военни машини са тривиални за забелязване от сателит, особено в жълта нива, освен това са и мобилни, нито има нужда да бъдат намирани по снимка, нито има гаранция че все още ще са там...

33

Анонимен

преди 1 година

Англичаните да се вгледат по-внимателно в шкембака на Руснака , и да се замислят : Дали това е гладен Руснак , а в цяла Англия на Б. Джонсън няма кой да му купи един гребен !

fallback