Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съобщенията за това, че Северна Корея е предложила да изпрати до 100 000 свои доброволци, които да се бият на страната на Русия в Украйна, са фалшиви новини. Това каза днес на брифинг заместник-директорът на департамента за информация и медии в руското външно министерство Иван Нечаев, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
"Обърнахме внимание на тиражираните в интернет пространството и подети от някои представители на блогърското съсловие и псевдоекспертните кръгове твърдения за постъпило от Северна Корея по дипломатически канали предложение да изпрати до 100 000 свои доброволци за участие в специалната военна операция в Донбас. В тази връзка бихме искали най-отговорно да заявим, че тези съобщения са от край до край фалшиви новини. Подобни преговори не се водят, а изпращане на севернокорейски доброволци В ДНР и ЛНР не се планира", каза служителят.

"Убедени сме, че бойните възможности на руските въоръжени сили и на войските на народните милиции на ДНР и ЛНР са напълно достатъчни за успешното изпълнение на задачите на специалната военна операция в Украйна", допълни Нечаев.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Епа

преди 1 година

Подмяна за нормалност от Америка за България ,на цяло едно поколение си казва думата ,те такива им трябва на американеца хем да са бедни и без газ и пак да ги боготворят и да им се радват .Америка е робовладелска държава.

16

Анонимен

преди 1 година

Руснак ли е - ЛЪЖЕ !

15

ПроСоТо

преди 1 година

До NITEMARS....ОПРЕДЕЛЕНО ИМА такъв момент-тоя с избитите "от Сталин" поляци...Но има и друг,много по-важен момент,който се правим че не забелязваме:..-Хитлер СЪЩО ИЗБИ МНОГО ПОВЕЧЕ поляци,натъпка останалите в концлагери,но..Я!..-Изненада!..-Никой не обелва и дума за това.."Шляхтичите" намразиха руснаците ,обаче се затъркаляха в краката на германците...Обяснение?..-Ето,моля:-Поляците са най-долната нация ,битуваща на европейския континент.И това НЕ е само мое мнение!

fallback