Снимка: БГНЕС
fallback

Италианската компания Eni обяви днес, че "Газпром" намалява допълнително доставките на газ, тъй като руският гигант започна 10-дневна рутинна поддръжка на своя газопровод "Северен поток 1".

Oще по темата
"Газпром обяви, че днес ще доставя на Eni количества газ за около 21 млн. куб. м/ден, докато средната стойност за последните няколко дни е била около 32 млн. куб. м/ден", заявиха от Eni.

Част от доставките на газ от Газпром достигат до Италия по Трансадриатическия газопровод (TAG), но част от тях идват по Северен поток 1, който официално е спрян поради годишни ремонтни дейности, предава БГНЕС.

Опасенията са, че при силно влошените отношения между Русия и Запада заради нахлуването в Украйна "Газпром" може да се възползва от възможността просто да откаже да отвори отново клапаните.

Дългосрочно спиране на газопровода би засегнало тежко страните от ЕС, особено Германия, и би задълбочило енергийната криза, в която несигурните доставки доведоха до повишаване на цените в навечерието на европейската зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Those Russians

преди 1 година

Само притесняват европейците.

42

Анонимен

преди 1 година

*** пудели засега само заскимтяха провлачено,заради недостига на газ,а още сме месец юли! Ужасът ще настъпи през зимата,когато ще вият на умряло! Сатанистите искаха санкции,включително и нашите пинчери,ето ги резултатите! И това е само началото! Заради интересите на краварските си господари унищожават народите и държавите си! Всичко е в унисон с пъкления план на глобалистите за овладяването и подчиняването на Планетата! На едни,които се смятат за богоизбран народ,който да командва света

41

Ники

преди 1 година

Ми Газпром ще го направи. Русия винаги е била " дойна крава" за запада, но сега не и трябва евро валута, защото нищо не може да си купи с нея, логичното е че газ и нефт за Европа няма да има и това си беше ясно още от март. Затова и наштео правителство не е направило грешка че се отказа. Такива са реалитита в света.

fallback