Снимка: БГНЕС
fallback

Установяването на бази на НАТО на територията на Финландия и Швеция няма да защити тези страни. Напротив, жителите на градовете, където ще бъде разположена военната инфраструктура, ще бъдат под заплаха. Това съобщи в понеделник в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Володин коментира изявленията на кмета на финландския град Лапеенранта Киммо Ярак, който по-рано отбеляза, че натовските бази ще създадат усещане за сигурност.

Oще по темата
„Той греши. В случай на избухване на военни действия ударите се нанасят на първо място по военната инфраструктура на противника“, посочи председателят на Държавната дума, предаде Actualno.

На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО. Според генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг протоколът за присъединяването им трябва да бъде подписан на 5 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

НАТО

преди 1 година

Тъй като гледам новите Хирошима и Нагасаки ще са Мацква и Петербург.

49

Не фен на Путин.

преди 1 година

До НАТО е Сигурност- Колкото и да не ми е приятно, не мога да не призная че тоя Володин е прав. Да,- член 5 за съвместна защита на членове на НАТО дава гаранции и успокоение, но разполагане на бази и оръжия по границата на Русия ги прави първите цели при конфликт. Или не вярваш? Тоя Киммо Ярак трябва да се позамисли. Иначе то и до сега Финландия и Швеция участваха в съвместни учения с НАТО. Просто Финландия и Швеция не са си задали въпроса за причината на войната в Украйна. А слушкат по ***!

48

НАТО е Сигурност

преди 1 година

Володя газ пикае, че американски ракети ще бъдат на 2 минути от Петербург!!!!

fallback