Снимка: БГНЕС
fallback

В окупираната от руснаците Херсонска област в Украйна е съставено правителство. За негов ръководител е назначен Сергей Елисеев, съобщават ТАСС и РИА Новости, позовавайки се на канала Telegram на временната Военно-гражданска администрация в региона.

Oще по темата
Елисеев е кадър на Федералната служба за сигурност на Русия. В момента учи във Висшето училище по публична администрация в Москва. Преди това е бил заместник-председател на правителството на Калининградска област.

По-рано заместник-началникът на военно-гражданската администрация на региона Кирил Стремоусов обяви, че Херсонска област е започнала подготовка за референдум за присъединяване към Русия и че тази територия ще стане "пълноправен субект" на Руската федерация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Крим не е руски

преди 1 година

На този референдум избиха цивилните украинци .. явно руската армия ще участва в гласуването само.

24

Анонимен

преди 1 година

Браво. Сложили чекист да "управлява". Болна работа. Нямат работа на запад. Да ходят при стан-овете.

23

Анонимен

преди 1 година

Разбира се!Дисциплината е важна.Тези блатни хора ще паднат много отвисоко и ще ги боли ,докато свят съществува.Но са вироглави и много си вярват.Напразно.Толкова мръсотия даже и на тях няма да им излезе даром.Истината е,че трябва да бъдат правилно третирани.Осинови таракан,помогни на Украйна,това са човешки същества.Останалото,просто го няма,изобщо.

fallback