Снимка: БГНЕС
fallback

България изгони 70 руски дипломати и технически персонал. Според Надежда Нейнски, разколебаване в тази ситуация не може да има, защото става въпрос за българската национална сигурност.

Според нея, е смущаващо, че има хора, за които интересите на Русия стоят над тези на България и това показва колко дълбоко е стигнала руската хибридна пропаганда в България.

Oще по темата

"Това, което направи правителството, е един закъснял ход", коментира пред БНТ Нейнски.

Бившият външен министър подчерта, че трябва да се защити геополитическия избор на България, защото хибридната война, която Русия води срещу България, е дала своите плодове. Става дума за псевдопатриотични партии, които защитават интересите на друга Родина. Тя смята, че участието на БСП в едно ново правителство може да го завлече в „сивата зона“ заради позицията на партията спрямо Русия и доставките на оръжие за Украйна.

"Очертаване на една много ясна червена линия, която няма да бъде прекрачвана. Важно е тази позиция да бъде удържана. Не трябва да бъде еднократен акт и да се допускат компромиси под форма на политики, обслужващи Русия", призова тя.

Според нея днес е настъпило "време разделно" – всички партии трябва да се определят по този въпрос, за да бъде България независима страна, уважавана от своите партньори.

Тя определи затварянето на руското посолство като акт на Москва и заяви, че "Ако българо-руските интереси почиват на този тон, не смятам, че те са приятелски отношения.

Според Надежда Нейнски случващото се е отвоюване на суверенитет и начертаване на червена линия, която няма да бъде прекрачвана.

"Тази позиция е много важно да бъде удържана и да не се превърне в еднократен акт, след който да се започнат компромиси. Моментът е изключително важен в българската политика - всички партии да се определят по този въпрос. Затварянето на Руското посолство е решение на Руската федерация. Ако българо-руските отношения почиват на този императивен тон, на този маниер на вмешателство във вътрешните работи на България, това не са приятелски отношения", допълни Надежда Нейнски.

По думите ѝ натискът, манипулациите и откритото вмешателство в българския политически и икономически живот в България не е от вчера.

"Войната застрашава сигурността в Черно море, Европа, включително и в България", коментира още Надежда Нейнски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

Анонимен

преди 1 година

Русия е вредна за България.

193

Анонимен

преди 1 година

Всякакви се измъкнаха от дупките си и ....., А някой мисли ли какво мнението на голямата част от народа???Не , народа на България нали е глопав..., Затова си имаме една шепа свръх умни, които ни водят постоянно към разни катастрофи..

192

Гаражиста

преди 1 година

Тази откъде изпълзя? На такива трябва да им се забрани да се изказват публично по въпроси за България! Аман от преводачки и ..ститутки (и политически, и физически), дето ги правят външни министри! Че и акъл дават, след като са се дънили нееднократно

fallback