Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Руската Дума прие закон, който ще позволи забрана на чуждестранни медии, съобщи ТАСС.

Това е отговор на действията на западни държави. Много от тях спряха ефирното излъчване на руски медии.

Новият закон беше одобрен на трето четене.

Oще по темата
Руското правителство настоява, че медиите на страната са неправомерно спирани на запад.

Работещи в американски медии в Русия бяха привикани в руското външно министерство и им беше обяснено, че е възможно да им бъде отказано подновяване на акредитациите. Главният прокурор ще има правото да отменя регистрациите на медии.

Това ще стане при решение, че те излъчват информация, която показва незачитане на руската конституция. Много външни медии спряха своята дейност в страната.

Очаква се диалог с медийни ръководства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

лекар ихтиманец

преди 1 година

При нас е по -зле, дезинформация, пропаганда и цензура. През комунизма поне имаше "свободна европа". Демокрацията задмина комунизма по антихуманизъм.

38

Анонимен

преди 1 година

От ден на ден става все по-добре за България: колкото по-далеч от Россия, толкова ми е по-мила. Сега ще се очертаят още няколко граници между нас, Ким Чен *** спуска желязната завеса, ,,Газпром" спря газа, ,,Лукойл" почна да плаща данъци(!), др. Митрофанова си отива -- отношенията ни се нормализират. След две-три години никой в Россията няма да си спомня онова презрително ,,корица не птица, Болгария не заграница". Бездруго няма да видят ни Болгария, ни корица...Дори и по телевизията.

37

Анонимен

преди 1 година

НАЛИ ИМАТ ИНТЕРНЕТ

fallback