Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че предложение на САЩ за забрана на износа на руско злато за европейски държави трябва да се обсъди на ниво ЕС, а не в рамката на Г-7, съобщи телевизия ZDF.

Още по темата

"Ние обсъждаме този въпрос, но той трябва да бъде поставен в рамките на ЕС, тъй като решението за него в крайна сметка няма да приеме Г-7. Ние постоянно ще "усъвършенстваме" санкциите си – в това могат да бъдат сигурни всички, които ги подкрепят и това трябва да очаква и руското ръководство", допълни Шолц, цитиран от БГНЕС.

На срещата на върха на Г-7 в Германия четири от държавите-участнички обявиха, че ще забранят износа на руско злато в нов опит да попречат на олигарсите да купуват благородния метал, за да избегнат последиците от санкциите срещу Москва.

Съвместните действия, предприети от Великобритания, Канада, Япония и Съединените щати, "ще засегнат пряко руските олигарси и ще нанесат удар в сърцето на военната машина на (президента Владимир) Путин", заяви британският министър-председател Борис Джонсън.

Като се има предвид централната роля на Лондон в международната търговия със злато и паралелните действия на САЩ, Япония и Канада, "тази мярка ще има глобален ефект, затваряйки стоката от официалните международни пазари", заяви Великобритания.

Коментари Напиши коментар

27

Цезар

преди 1 месец

Приемника на забранената партия БКП, Дс като престъпна организация през 2000г в парламента сега преименуваната БСП,Дс управлява заедно с партията на уж промяната На К.Петков и А. Василев заедно ще борят корупцията, която точно БСП внедри в България от руските служби. Ха ха. Възраждане никога не са говорили против ДПС и комунистическата олигархия от БСП, Дс и ДПС. Аман от чебурашки. До кога ще стоим в руското блато,бедни и нещастни. Отдавна запада трябваше да спрат продажбите на руското злато.

26

Цезар

преди 1 месец

Приемника на забранената партия БКП, Дс като престъпна организация през 2000г в парламента сега преименуваната БСП,Дс управлява заедно с партията на уж промяната На К.Петков и А. Василев заедно ще борят корупцията, която точно БСП внедри в България от руските служби. Смях в залата. Възраждане никога не са говорили против ДПС и комунистическата олигархия от БСП, Дс и ДПС. Аман от чебурашки. До кога ще стоим в руското блато,бедни и нещастни

25

Европееца

преди 1 месец

Странното е че винаги се намират чебурашки които да защитават агресивна и корумпирана Русия. Другото много странно и неприятно, е че партията ПП на премиера Петков вместо да поддържа диалог и контакти със сестрински партии като Герб тя го прави със най старата и кагабейска партия БСП,Дс дори заедно управляват държавните институции и президенството. Как може партия на промяната да управлява с партия на грабежа и корупционна практика. Точно БСП,ДС внесе от руските служби корупцията и я внедри в Б