Снимка: БГНЕС
fallback

За пълното възстановяване на Мариупол, чиито квартали бяха сериозно засегнати от боевете за града, ще са необходими от три до пет години, заяви Александър Кофман, председател на Обществената камара (ОК) на сеператистката Донецка народна република (ДНР) пред БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Oще по темата

"В тази ситуация бих използвал опита от възстановяването на Грозни. Ако не се лъжа, беше от три до пет години. Същото време ще е необходимо и за възстановяването на Мариупол", каза той.

Боевете за Мариупол започнаха още с началото на войната в Украйна. Остатъците от украинската група останаха на територията на завода "Азовстал" за дълго време. На 20 май говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че руските военни са освободили напълно територията на завода.

Донецк е де факто столицата на самопровъзгласилата се република ДНР в Източна Украйна.

Частично контролиран от проруски сепаратисти от 2014 г., регионът е обект на ожесточени битки между украински и руски сили от началото на войната на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Кирил

преди 1 година

Бъдете сигурни Мариупол ще бъде възстановен бързо ,урките да не обстрелват сградите и убиват живеещи в тях хора! Миналото сме чели и гледали постановката " тримата ***" ,днес гледаме Г-7 и все едно сме в театър " Сълза и смях " и гледаме комедията " Седмината умници" , кой от кой по неадекватен " Решават световни проблеми" , да въоражават Украйна и ударят Русия - жито ,газ , петрол! Смях на вечеринката!

37

gogo

преди 1 година

Сашо Кофтиман няма нужда да ходи чак до Грозни за неудачни примери а да каже как е оправил Донецк. Че Донецк до преди да стане част от квазирепубликата Донбас, беше хубав град, помним от Европейското по футбол. Да каже как го е "оправил" като част от Донбас

36

По същество

преди 1 година

Да плащат американците, британците, поляците и балтийците. Те са кръвожадните.

fallback