Снимка: БГНЕС
fallback

Световната програма по прехраната на ООН ще намали почти наполовина размера на хранителните дажби за бежанците заради продоволствената криза, съобщи агенция Блумбърг.

"Принудени сме да вземем напълно отчаяно решение и да съкратим хранителните дажби за бежанците, които разчитат на нас за своето оцеляване", заяви изпълнителният директор на програмата Дейвид Бизли, цитиран от БГНЕС.

По оценка на ООН, от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда.

Oще по темата

Войната в Украйна и предприетите в отговор на нахлуването санкции от страна на САЩ и ЕС срещу Русия доведоха до нарушаване в доставките на зърно, което засилва риска от продоволствена криза в редица държави по света.

От началото на годината цената на пшеницата и царевицата се увеличи съществено. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН в края на май беше отбелязано, че запасите от пшеница в света ще стигнат само за 10 седмици, а ситуацията е по-сложна, отколкото по време на кризата 2007-2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Как ще имаш храна за 10 седмици, като складовете са пълни... какви глупости ръсите или пак да се вдигнат цените!? Това ли ви е целта?

9

Теди

преди 1 година

СВЕТОВНИЯТ ГЛАД Е НАЙ-СТРАШНОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ

8

до 8

преди 1 година

А преди войните един рахат беше, едно ядене... точно в Уганда, Кения, Судан и Етиопия храна и вода да искаш хахахахах как може да има толкова захлюпени хора, майко, майкооооооооо

fallback