Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На 10 юни в книжарниците ще може да бъде открито мащабното разследване "Хората на Путин" от журналистката и бивш кореспондент в Москва Катрин Белтън, в което тя документира смайващото заграбване на властта и превземането на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите колеги и приближени.

Официалното представяне на книгата ще се състои днес от 18:30 в литературен клуб "Перото".

"Книгата е около 700 страници. Това означава мащабност. Почти в цялостен аспект е покрито развитието на тази група хора, които от 2000 г. застават начело на Русия и досега целенасочено правят стъпки, за да премахнат, според тях, "неправилния край на Студената война". Смисълът на връщането на власт на Владимир Путин е неговата болка, която е видял в Дрезден през 1989 г.", каза създателят на поредицата "Власт и отговорност" Свилен Спасов в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че хората на Путин се делят на четири основни части - едната част са бившите му колеги от КГБ, във втората група е криминалният контингент, другата група са хората на Елцин - тези, които издигат Путин, а в последната са новосъздадените олигарси.

"Обучението на Путин минава през това да е вежлив, да се слива със средата, да не прави резки движения. Само че в корена на разбирането на Путин и неговите хора е раваншът за Студената война", уточни Спасов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в книгата има умопомрачителни детайли как се е превземала властта.

"Първо се вземат медиите, след това се превземат съдебната система и фирмите на комсомолците, които по времето на Елцин са станали олигарси. След това започва нагаждането на новата група от хора, които са бъдат лоялните към Путин", каза гостът в студиото.

Спасов изтъкна, че през 2012 г. 50% от собствеността в Русия е в ръцете на Путин.

"След като книгата е докоснала едни от най-богатите хора на Земята, това означава, че в нея има неща, които те не искат да се чуят за тях. Най-трудната част, с която трябва да живеем, е проникването на хората на Путин в Европа и Америка", завърши събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

тя

преди 1 година

Същото е в САЩ ,даже по- лошо !

36

неангажиращо мнение

преди 1 година

Политиката в цял свят е рожба на задкулисие. Да се проповядва нещо друго си е чиста демагогия. Не се дразнете, така е било винаги, така и ще бъде. Сега ни направиха на маймуни. Ще последват тест и след това имунизация и т.н.

35

Анонимен

преди 1 година

На нас вече ни е по-интересно да прочетем за хората, които плащат издаването на тази книга, за нейното представяне и пр. За Путин четем всеки ден, но за тях - никъде нито дума, като в добрия стар соц.

fallback