Снимка: БГНЕС
fallback

Шефът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета Сармат, заради твърденията, че е затворила въздушното си пространство за самолета на Лавров.

Вчера ТАСС съобщи, цитирайки сръбския вестник "Вечерне новости", че България, Северна Македония и Черна гора не пускат самолет на руския външен министър Сергей Лавров да мине през тяхното въздушно порстранство, за да иде на посещение в Сърбия на 6 и 7 юни. По-късно новината бе потвърдена и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

По този повод Дмитрий Рогозин, шефът на "Роскосмос" написа в Twiiter:

"Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите."

Вот чем хорош "Сармат"? Он у трусливых болгар, злопамятных румын и предавших нашу общую историю черногорцев согласие на пролёт спрашивать не будет. Равно как и у прочих шведов.

— РОГОЗИН (@Rogozin) June 5, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

737

Анонимен

преди 1 година

До История даге,к.779 Показваш голяма неграмотност.Само в едно изречение- три правописни грешки. Пишеш тия, добрОЖАНскиТЕ чернозем. Добруджа бре, кореспондент, и съгласувай по число думата чернозем с добружанскИЯ! Пише се бомбаРдират, а не бомбаНдират. Руските кораби не са дошли да ПРЕВЗЕМАТ България, защото с 3 кораби държава не се превзема, а се бомбардира град и моряците не са умрели, а са загинали. Ти да не си племенник на генерала от Банкя?

736

Анонимен

преди 1 година

Украинците колко руснаци и българи ИЗГОРИХА ЖИВИ? ИМА ВИДЕА С ТОВА,ДАНО НЕ ГИ НАМЕРИТЕ!!!Ужасно е...Дано не ги намерите и да не чуете крясъците на жив човек,когото заляха с бензин и запалиха.Нямам думи.Дърто магаре съм,но плаках докато гледах едно от видеата.Едно време така фашагите са горили хора в концлагерите.Няма разлика.

735

Антрополог

преди 1 година

Тия не им ли спреха Тутъра ве,тоя морав алкохолик да не пише от на копейкин вилата край Варна...

fallback