Снимка: БГНЕС
fallback

"Икономическите грешки и санкциите на западните страни доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на вериги за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна". Това заяви руският президент Владимир Путин в материал, публикуван на интернет страницата на Кремъл по повод започващия на 15 юни Петербургски икономически форум.

Путин отчете, че тази година форумът ще се проведе за 25-и път, но в труден момент за цялата международна общност. Подчерта, че икономическите политики, прилагани от западните страни, са нанесли щети на световната икономика и допълни: "Икономическите грешки и санкциите на западните страни доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на веригите за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна."

Според него трудностите, които е преживяла руската държава, са създали и нови възможности: "Ето защо лозунгът на форума "Нов свят - нови възможности" е съвсем подходящ. Сигурен съм, годините след 2020-та ще бъдат период, в който Русия ще укрепи икономическия си суверенитет."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

гостенка

преди 1 година

Путин, ти да не би да си обогатил своя народ та съдиш запада? Ти си обогатил само Москва, останалите тънат в мизерия. Нали ги виждаме, даже по нешънъл джеографик се вижда беднотията на руския селянин! Путин, ти стана позор за Русия. Време е да си ходиш! Време е Русия да се освободи от теб! Ти стана фашист, ти се побърка, ти си изкуфял. Дано Господ те прибере по-скоро да не се мъчиш, но и ние с теб да не се мъчим! Да ме прости Господ, но с теб не се издържа!

56

Анонимен

преди 1 година

Велика Русия!

55

ББ

преди 1 година

всички присъстващи на "икономическият"ти форум ще бъдат презряни и санкционирани...разбира се китай ще се наложи да спрем инвестицийте и заплатите на народите ви,путин ще ви храни с ограбеното жито от Украйна...или с ядрените си ще ги храните?...това е нелепо...това е престъпно...Война е...да воюваме!!!

fallback