Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Русия ще плаща своя външен дълг в руска валута. Това обяви председателят на руския парламент Вячеслва Володин, съобщи ТАСС.

Това идва след решение на САЩ.

Oще по темата
  Страната наложи забрана на руското правителство да изплаща руския дълг в американска валута.

Вчера изтече лицензът, който позволяваше разплащането с американски притежатели на облигации. Володин обяви, че това е изкуствена забрана от страна на САЩ.

Той добави, че Русия разполага с всички необходими средства, за да се разплати. Володин смята, че решението е добро.

Изплащанията ще са в рубли, а руската валута се определя като много стабилна. Решението е одобрено от правителството.

Володин обясни, че подобни решения са взети по няколко други въпроса и те имат успех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

11

преди 1 година

До До Гаро -------Аве те и санкциите са едностранни. Тези локуми за едностранно променяне на договорите ги разправяй другаде. А пък и европейските "партньори" по тези договори им дръпнаха едностранно едни 300 милиарда. Сега ша кайш и, че използват "газа като оръжие", толкоз ти е измит акъла.

111

До Гаро

преди 1 година

Дългът според Русия е в рубли, според инвеститорите които са го предоставили е в долари. Да видим дали ще приемат рубли или не. Същото е и с газа, Русия промени договорите едностранно.

110

Гаро

преди 1 година

Рублата се качва, дълга е в рубли вече, пазарите, борсите и обменът с Китай, Южна Америка се стабилизира много за Русия от началото на тази година и индексът расте. А всички разбирачи тук - било зле за тях?! Добре, като влезе България в Шанген и се приеме еврото, защото вече няма не искам, и като обеднеят българите с поне 30%, после ще се четем. А до тогава - ще има ако стягане на коланите.

fallback