Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини руския президент Владимир Путин в опит да унищожи идентичността на Украйна чрез бомбардировки срещу цивилни обекти като училища, болници, центрове за дневни грижи и музеи, предаде ДПА.

Още по темата
Според Байдън, който е на посещение в Токио, Путин не иска да окупира Украйна, но "може да се опита да унищожи нейната идентичност".

По думите на Байдън руският президент Путин трябва "да плати за своите варварства" в Украйна, за да бъдат възпрени от подобни действия други лидери.

Байдън каза това на съвместна пресконференция с японския премиер Фумио Кишида.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

112

Ким

преди 1 месец

Байдън е заповядал да се бомбандира Юогславия в края на 20 век, а сега се опитва да дава съвети на Русия. Страх го е да не умре при ядрена атака срещу страната му. Както ги е страх и останалиет граждани на САЩ. Те проста няма къде да се скрият. Освен руски, има и северно корейски ядрени ракети, чиито цели са в САЩ.

111

Анонимен

преди 1 месец

Бай-дън пак не е разбрал! Русия НЕ СЕ опитва, а го прави

110

Случаен минувач

преди 1 месец

Украйна е изкуствена държава, създадена е след войната между Полша и Русия през 1920, когато след ПСВ Полша напада Русия. Тогава Ленин и обкръжението му вземат решение тези южни територии, населени със смесено руско- и полскоезично население, да бъдат обособени като отделна република в СССР - Украйна. Западна Украйна и сега са етнически поляци, Полша има интерес да си вземе Лвов и областта около него.