Снимка: Bloomberg.com
fallback

Турция е блокирала започването на преговори за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО. Новината беше съобщена от ДПА и по информация на източник от Алианса.

Oще по темата

Това става часове след официално подаденото заявление за членство от лидерите на двете страни. Турския президент Реджеп Ердоган е против членството, тъй като Анкара смята, че двете държави укриват представители на прокюрдската работническа партия, считана от Турция за терористична групировка.

Като мотив за налагане на вето върху присъединяването към Пакта Анкара изтъква и оръжейното ембарго, наложено от двете страни през 2019 г., предава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

тя

преди 1 година

Никой не може да казва на Турция какво да прави !

73

ББ

преди 1 година

До Анонимендеградация е да убиваш мирни граждани в Независима и Свободна държава както прави путин в Украйна,деградация е да опитваш да манипулираш хората като правиш опит да им насаждаш "ценности" само защото путин ти плаща...с ограбеното от Народа ти,деградация е да "виждаш"само врагове,деградация е да заплажваш живота...в Космоса...уникален...единствен..само защото искаш да си "император"на крепостни..21 век има луд като путин..руснак..убива мирни..за тоалетни чинии..и го обслужва Г,Д,И

72

Анонимен

преди 1 година

Колективния Запад е бая глупав.

fallback