Снимка: БГНЕС
fallback

Още украински войници са били евакуирани от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол тази нощ, предаде ВВС.

Няколко автобуса и руски военни превозни средства са били забелязани да напускат завода.

В понеделник вечерта бе евакуирана първата група украински военни, някои от тях в много тежко състояние. Не е ясно колко бойци остават в завода, предава БГНЕС.

Повечето от евакуираните и в понеделник, и тази нощ, са отведени на контролирана от Русия територия и бъдещето им е несигурно.

Украйна заяви, че се надява да върне войниците чрез размяна на пленници с Русия, но се чуха и гласове на руски политици, които поискаха бойците да бъдат обвинени във военни престъпления.

Amnesty International заяви, че Червения кръст трябва да получи достъп до бойците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

"Евакуирани&quo

преди 1 година

На предалите се в плен вече им казваме "евкуирани"?А, ако част от капитулиралите бъдат извозени в Москва за представяне пред руски съд - вероятно ще кажем, че "Азов" е превзел руската столица, може би?Забавно!

137

Така онака

преди 1 година

Каква евакуация,като това си е капитулация!!! Направо смешно заглавие и е пример как се манипулират нещата.

136

Анонимен

преди 1 година

Имам предвид няма невинни страни, колкото и Запада да се опитва да се изкара "добрият". Лъжата и пропагандата/особено дивата пропаганда на която станахме свидетели и потърпевши по време на тази нелепа, братоубийствена война/, отвращават. НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ, казва НАРОДЪТ. Постепенно, дори и след 100г. да е ще изплува ИСТИНАТА И ЗА ТАЗИ ВОЙНА

fallback