fallback

Рискът конфликтът в Украйна да прерасне в директен сблъсък между Русия и НАТО се увеличава, заяви днес бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Медведев, който сега е заместник-председател на руския Съвет по националната сигурност, изтъкна, че оръжейните доставки на западните страни за Украйна и обучаването на украинските сили от западни инструктори "увеличават вероятността водещата се понастоящем прокси война да се превърне в открит и директен конфликт между НАТО и Русия".

"Винаги съществува риск такъв конфликт да се превърне в пълномащабна ядрена война - сценарий, който ще бъде катастрофален за всички", подчерта бившият руски президент.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г., когато Владимир Путин беше премиер, прави все по-твърди изявления през последните месеци, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

500

Бай Хой от Ханой

преди 1 година

Това не звучи като заплаха, по-скоро като коментар на възможност.Иначе човек лесно може да се подведе само по заглавието...

499

Анонимен

преди 1 година

Аз съм благодарен, че не сме толкова апетитна хапка за американците. Няма какво да вземат от нас. На тях сме им удобни само като стратегически партньор срещу Русия. Ако имаха икономически интереси, на Балканите щеше да стане врящ котел, най-вероятно на етническа основа щяха и нас да подпалят. Благословена е страната ни

498

..

преди 1 година

Най-страшното оръжие на Путин са *** кратуни ни крепостните му в Русия и по света.

fallback