Снимка: БГНЕС

Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение, заяви руският президент Владимир Путин в речта си по време на парада в чест на 77-годишнината от края на Втората световна война.

Русия няма никога да се откаже от уважението към всички народи и култури, но Западът реши да отмени това.

Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма, подчерта руският президент.

НАТО не пожела да ни чуе. Тя имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне Крим.

НАТО започна да присвоява прилежащите към нас територии, близо до нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен, заяви още Путин.

Руският президент обяви, че е подписал указ за държавна помощ на децата на руски военни, загинали по време на "специалната операция" в Украйна.

„Смъртта на всеки наш войник и офицер е мъка за всички нас и непоправима загуба за близки и приятели. Държавата, регионите, предприятията, обществените организации ще направят всичко, за да обградят пострадалите семейства с грижа и да им помогнат. Ще окажем специална подкрепа на децата на загиналите и ранените другари. Президентският указ за това беше подписан днес“, подчерта той.

Путин заяви още, че Руската федерация по време на специална операция се бори за хората в Донбас и сигурността на родината.

На 9 май на Червения площад се провежда Парадът на победата, посветен на 77-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война. В него участват около 11 хиляди военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase