Снимка: архив, БГНЕС
fallback

ЕС трябва да изземе валутните резерви на Русия, за да бъде възстановена Украйна, каза външнополитическият ръководител на ЕС Жозеп Борел в интервю за "Файненшъл таймс".

Oще по темата
Според него Евросъюзът трябва да обмисли възможността руските резерви в чужда валута да бъдат иззети и да бъдат използвани за покриване на разходите за възстановяването на Украйна след войната.

Борел посочи пред вестника, че би било логично за ЕС да направи това, което предприеха и САЩ с активите на Централната банка на Афганистан, след като талибаните поеха властта в страната.

"Имаме парите в нашите джобове и някой трябва да ми обясни защо е това добре за Афганистан, а за Русия - не", каза Борел.

Вашингтон замрази афганистанските активи и планира да използва част от тях в подкрепа на афганистанския народ, а останалите за компенсации при евентуални съдебни искове срещу ислямските екстремисти, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 2 години

Кражбата е висша ценност на ЕС. Не им вървиш по гайдата, санкция, прибират ти каквото имаш. От времето на колониализма са свикнали да присвояват чуждите богатства.

148

Радон Керанов

преди 2 години

Справедливо е да се конфискуват активите на престъпния руски режим за да се помогне на Украйна! Толкоз! Русия да се оплаче на арменския поп!Това ще се случи и слабата икономически и военно Русия ще го претърпи! С агресори винаги се действа от позиция на силата!

147

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 2 години

ПУТИН И РУСИЯ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА СТОРЕНОТО.....АМА С ТЕХНИ ПАРИ.....ХА,ХА,ХА!ЗАЩО ВСЕ НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ НАДУВКИТЕ И МУЖИШКИТЕ ПРОСТОТИИ....??!

fallback