Снимка: БГНЕС
fallback

Унгария не може да подкрепи новия пакет от санкции на Европейския съюз, който включва ембарго върху вноса на петрол, заяви днес министър-председателят Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс

Орбан каза, че в сегашния си вид предложението на Европейската комисия за забрана на вноса на руски петрол би било равносилно на "атомна бомба", хвърлена върху унгарската икономика. Той добави, че Унгария е готова да преговаря, ако види ново предложение, което да отговаря на унгарските интереси.

В сряда ЕК предложи най-строгия досега пакет от санкции срещу Москва заради войната ѝ в Украйна. Но няколко държави, обезпокоени от въздействието на прекратяването на вноса на руски петрол, застанаха на пътя на споразумението, защото се опасяват, че спирането няма да им даде достатъчно време да се адаптират.

Орбан заяви пред държавното радио, че Унгария ще има нужда от 5 години и от огромни инвестиции в рафинериите и тръбопроводите си, за да може да трансформира сегашната си система, която разчита на около 65% на руски петрол.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

@@@@

преди 1 година

В Унгария литър бензин е 2.5ЛВ средна минимална заплата ?530 . Питам се ,тези които плюят по Орбан , на какво основание го правят ? С нищо не сме длъжни на украйнците , че да затъваме още повече в тинята . Всяка война е следствие на провалена политика ! Като са си избрали клоун за президент да се оправят , а не да реват из целия свят и да искат все едно някой им е длъжен .

91

Анонимен

преди 2 години

Унгария трябва да бъде ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ЕС!!!

90

Европееца

преди 2 години

Такива като Гочо руснака които явно цапат публичното пространство с глупостите и лъжите които пишат. ЕС без Унгария може, но Унгария без ЕС не може,а премиера Орбан, че прави далавери с корумпирана Русия го разбраха и децата. Никак не е случайно, че Орбан и правителството му са разследвани за корупция и далавери . Бъдещето принадлежи на тези държави членки на ЕС и НАТО. А невежите и неграмотните отричащи този факт да си заминават за Русия без право на връщане. Аман от чебурашки и рубладжии.

fallback