Снимка: БГНЕС
fallback

Специалисти обясниха, че е обществена тайна, че България снабдява с оръжия Украйна индиректно. Според бившият председател на БСП Михаил Миков, този процес ще продължи, но едва ли ще се стигне до излизане на БСП от коалицията.

Oще по темата

"БСП, ако се готви да напуска коалиция, то ще да е много тайно. Вероятно ще се намерят думи, с които да се обоснове продължаващото им участие в коалицията. Много вероятно е правителството да обоснове помощта за Украйна като военна-техническа такава. Мотивът за оставането на БСП ще бъде, че България като страна не снабдява Украйна", обясни той пред Нова тв.

Миков е категоричен, че въоръжаването на Украйна означава продължаване на войната и нейното ожесточаване.

По отношение на решение на Русия за плащане в рубли на руския газ той обясни, че смяната на една енергийна зависимост с друга е в интерес на българските граждани, единствено, ако това се случва на по-ниска цена.

"Очевидно Русия предприе тези  действия, за да не й бъдат запорирани парите и фактически, да не й се краде газът. България е енергозависима страна. Дали ще е зависима от Русия, от Катар или САЩ, няма значение. Значение има, единствено, ако се случва на по-ниски цени". допълни той.

Той е категоричен, че няма как да бъдат наложени санкции на Русия и тя да дава газ без пари.
"Дружбата свърши преди 30 години, сиренето струва пари", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 2 години

При другарят Миков всичко беше точно.Той казваше,ясно и вярно-светлият социализъм се строи със светла бира.Сега при Нинова всичко е като троен облак,ако ме разбирате,значи.Искаме си пак Миков-от тая Нинова само глава ни боли! Тая никак не ни уважава.При Миков всичко беше безпроблемно и безглавоболно.

64

Анонимен

преди 2 години

Това репчене Русия няма да ни прости.Имаше по-дипломатични начини на отказване - отлагане във времето например, но толкова рязка позиция на неадекватния Сашко, а зад него е Просто Киро,ще има като резултат връщане на заема. Германия го отнесе.Реално тя диктува музиката.Ще я последват останалите водещи държави и ръководството на ЕС: Урсулата, шефовете на ЕП,ЕНП. ПП се очаква скоро да падне. Дори с риск да се върне ГЕРБ. Да се готви БСП - за Нинова нормален изход няма. БСП е пред разпад.

63

Анонимен

преди 2 години

Селянката от Крушовица е изправена пред дилемата: загубата си е загуба, но в кой случай ще бъде по-малка? Ако остане в канинета, БеСеПе-то ще трябва да сподели с Подмяната всички негативи на управлението: влизането й в редиците на държавите, действащи открито срещу руските славяни: Германия,Франция, ВБр, полските католици и евреите на Европа: чехите и словаците.На практика ние се опълчаваме на освободителите си.Второ: простотията на Просто Киро-Кокорчо-неукия,но верен на Киро Ал.Николов.Това Ру

fallback