Снимка: БГНЕС
fallback

Боеве почерниха православния Великден в Украйна, въпреки призивите за спиране на огъня през вчерашния ден.

Американски висши дипломати разговаряха със Зеленски в Киев

Пътуването на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин се проведе в момент, когато войната навлиза в третия си месец, с хиляди загинали и милиони разселени, и когато Киев отчаяно търси помощ за украинците, блокирани в разрушения град Мариупол.

Президентският съветник Олексий Арестович заяви, че украинският лидер Володимир Зеленски се е срещнал с американските служители вчера, тъй като отбраната на Мариупол "вече е на ръба на колапса" и Украйна изпитва остра нужда от нападателни оръжия.

Oще по темата

Британски военни предупредиха за фалшив референдум в Херсон

Русия планира "манипулиран референдум" в южния град Херсон, който да оправдае нейната окупация, сочи доклад на министерството на отбраната на Обединеното кралство.

В него се казва, че градът е от ключово значение за целта на Русия да установи сухопътен коридор към Кримския полуостров - който беше анексиран от Русия през 2014 г. - и да доминира в Южна Украйна.

Британските военни припомнят, че Русия е използвала същата тактика и методи, за да оправдае със задна дата завземането на Крим.

Украйна ще търси 1 трилион долара компенсации от Русия

Щетите и загубите на Украйна в резултат на руската агресия през двата месеца война възлизат вече на около 1 трилион долара, обяви Олег Устенко, съветник на украинския президент по икономическите въпроси.

Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес. Именно около цифрата 1 трилион долара Украйна трябва да насочи усилията си да получи компенсации от Руската федерация веднага след края на войната, заяви Устенко

Киев покани Москва на преговори край „Азовстал”

Украйна покани Русия на преговори близо до завода "Азовстал" в Мариупол, където украински бойци и цивилни все още се отбраняват в града, който до голяма степен е под контрола на Москва, съобщи Киев.

Разговорите в близост до огромния стоманодобивен завод ще представляват драматичен и символичен фон, тъй като обектът е последната крепост на украинските сили в стратегическото пристанище.

"Поканихме руснаците да проведат специален кръг от преговори на мястото, точно до стените на Азовстал", заяви Олексий Арестович, помощник на президента Володимир Зеленски.

По-рано през деня Киев призова за примирие в разрушения Мариупол за православния Великден, който се празнува и в Русия, и в Украйна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Solar Power

преди 2 години

До Атанас Велмазов: Няма нищо братско руснаците. Нашите братя са украинците. Там където е била Стара България. Гените са ни еднакви. руснаците са наследници на монголските орди на Чингиз Хан. Ако се вгледаш внимателно ще видиш в Путин леко дръпнати очи, нисък ръст и т.н. всички черти на монголоидите. С братята много си се объркал млади господине :)

154

Антинатовец

преди 2 години

Няма по тъпо племе от фашагите от Бандера. Търсете фашаги трилион долара от краварите и ги прехвърлете към техните 18 трилиона дългове. Когато нападахте от 8 години Донецк и Луганск от кой търсихте долари за атака и питахте ли тези хора там в убежищата и скривалищата добре ли им беше? Ако хората там са украинци защо ги нападахте това е геноцид . Ако ги нападахте че са руси защо ги спирате да си минат към Русия?

153

Генералисимус

преди 2 години

До Атанас ВелмазовЛеко само да не ви натежат празните руски рубли, че трябва 1000 коментара да напишете, че да си купите ракията и лойта с червен пипер за вечерта. Рублата като долара - *** и половина са и двете. Пак хора които не искат да се бият умират, защото един алкохолик и един актьор се джафкат за територия. Все едно в гроба ще си я носят. Срам и позор, извинение за хомо сапиенс са и двамата, но и вие се борите за титлата!

fallback