Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл заяви в сряда, че е "неприемливо" президентът на САЩ Джо Байдън да обвинява московските войски в извършване на геноцид в Украйна, където Русия провежда военна кампания от близо два месеца.

„Ние категорично не сме съгласни и смятаме за неприемлив всеки опит за изопачаване на ситуацията по този начин“, каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Съединените щати са "държава, която е извършила добре известни дела в съвременната и най-новата история".

Във вторник Байдън обвини силите на президента Владимир Путин в извършване на геноцид в Украйна. За първи път администрацията му използва този термин. Байдън каза, че в крайна сметка съдилищата ще определят дали действията на Русия в нейния прозападен съсед, където тя е обвинена в зверства срещу цивилни, представляват геноцид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Коментатор

преди 2 години

Руснаците много се изложиха. Те дори и да искат не могат да пуснат ядрено оръжие. Размазаха ги като буболечки.

75

Паню Баирски

преди 2 години

И тоя *** Песков ще яде мазната опашка заедно с убиеца Путин.

74

Кремълски цинизъм

преди 2 години

Русия и "истина"...от 5 до 15 години затвор! И да не си помислите че това е война"? Неее, това е едно леко турне на руските танкове из Украйна,като "гадните" украинци само ги безпокоили с ракети ! Всички било западна пропаганда! А за хилядите жертви на наборната армия..има си крематориуми! Там ще изгорим и .."истината"!

fallback