Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че руският президент Владимир Путин извършва "геноцид" в Украйна. По време на събитие, посветено на растящите цени на горивата, Байдън за първи път използва термина, от който до момента администрацията на Белия дом се въздържаше.

Oще по темата
"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", каза Байдън пред събралото се множество.

По-късно уточни, че дали случващото се в Украйна е геноцид ще решават адвокати, предаде БНТ.

"Да, нарекох го геноцид, защото става все по-ясно, че Путин просто се опитва да заличи идеята да бъдеш украинец. И доказателствата за това се трупат. И ние ще продължаваме да научаваме все повече за ужасяващи деяния, извършени от Русия в Украйна. Ще оставим на адвокатите на международно ниво да решат дали направеното може да се определи по този начин, но аз мисля така", заяви Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

ББ

преди 2 години

г-н Президент не изпускайте от поглед...китай,изтеглете пройзводствата...с парите на Свободният Свят плащат ядрената програма на С. Корея...найстина ли не го виждате...държат рублата...ами оставете ги да ядат ...рубли...грешка след грешка...те не разбират жестовете на добра воля...приемат ги като...глупост...слабост...те са комунисти,препрочетете Президента Рейгън моля!!!тове е трета Световна г-н Президент...и никои не ни е питал дали я искаме...сега трябва да решите дали искаме да оцелеем?

73

ББ

преди 2 години

До Само питам...хаха ти стой и гледай до дни какво ще се случи на господаря ти путин...крепостен...Югославия викаш...ама с очите си гледахме как сръбски снайперисти разстрелваха мирни в Сараево както сега в Украйна правят руснаците,още вадят трупово от масови гробове убити от сърбите...или цялата истина или си крепостен на путин

72

ББ

преди 2 години

ударете хора като орбан и борисов г-н Президент...обслужващи насаждането на зависимости от путин...през медии...през финанси,през потоци,г-н Рейгън нямаше страхове и бе готов да поеме рискове...и тогава имаха ядрени и ги размахваха...сега Света ни е по единен и обединен...путин ще отнемем маск 3 дни!!!приятели,ако германците и франция се разсърдят означава,че...имаме проблем с приятелството и доверието...САЩ могат да се изнесат от германия...и да строят северен 3...нелепо е хора,седнете заедно

fallback