Снимка: БГНЕС
fallback

Около 60 военнослужещи от западния руски град Псков (близо до границата с Естония и Латвия) са отказали участие във военните действия на територията на Украйна, съобщи местното опозиционно издание "Псковская губерния", позовавайки се на свои източници.

Според вестника след първите дни на войната военните първо са отведени на територията на Беларус, а след това са върнати в местата им на постоянно дислокиране в Псков. "Сега повечето от тях са уволнени, но някои също са заплашени от наказателни дела", пише "Псковская губерния".

Руски медии многократно са писали за отказа на военнослужещи от въоръжените сили на Русия да изпълняват заповеди.

Адвокат Максим Гребенюк в интервю за "Медиазона" (медия, призната за "чуждестранен агент" в Русия), каза, че само в един от регионите на Русия повече от петстотин военнослужещи са отказали да воюват в Украйна.

Oще по темата
Според официалната позиция на Русия в Украйна се бият само военнослужещи на договор и по тяхно желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 2 години

"Опозиционни медии", демек НПО-та на хранилка...

58

Д-р. Гигълс

преди 2 години

Това трябва да е тревога за Кремъл защото показва че все още масата руско месо има разумни ХОРА и по страшното ХРИСТИЯНИ които отказват това сатанинско дело . Но едно е сигурно че не е от малодушие

57

До европееца

преди 2 години

Той Путин и затова нападна Украйна. Да унищожи нейното земеделие. Един от най-големите производители на слънчоглед и пшеница в света. Джуджето не обича конкуренция, нещо характерно за всеки дребен мъж. А и ти вместо да ревеш ако се хванеш да работиш, все пак Добруджа е нашата хлебница. Чудно защо ли Русия именно Добруджа е искала да завладее през 1915 г. Хубаво че генерал Колев е разбил руските пълчища и ги е прогонил от Добруджа. И Русия отмъщава, като бомбардира Варна същата година. Това е!!

fallback