Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Източна Украйна изглежда е целта, заради която Русия подготвя мащабна атака . А след откритите убити цивилни в Буча, Европейският съюз и Съединените щати готвят нови санкции на Русия, предава Bulgaria ON AIR.

Вашингтон обмисля мерки, насочени към двете дъщери на Владимир Путин, както и към най-голямата руска банка. Като част от петия пакет санкции, Европа пък спира вноса на руски въглища на стойност 4 милиарда евро

След изтеглянето на руските войски от северните части на Украйна и региона на Киев, сега руската армия засилва настъплението си на изток, за да вземе контрола над целия Донбас. А хиляди местни жители бягат на Запад. Украинските войски обаче са на отбранителни позиции.

Преди войната Тарас е бил механик. Сега обаче събира труповете по улиците.

"Обаждат ни се, дават ни адрес и отиваме да търсим къде има трупове, за да ги премахнем. Никога не съм правил подобно нещо. Плашещо е. Изпитвам гняв, нищо друго", сподели той.

В момента Буча е в развалини. Малкото коли, които се движат по улиците, трябва да избягват телата на убитите цивилни.

"В нашия химн се казва, че трябва да жертваме душата и тялото си за нашата свобода. И тези хора решиха да го направят. Разговарях с местните, те са щастливи, че се оттеглиха руските войски. Ние ще им помогнем да се възстанови всичко, което са загубили", каза председателят на Върховната Рада в Украйна Руслан Стефанчук.

1/3 от града е разрушена, половината от Ирпин - също. В другите градове е катастрофата е подобна. Тежките боеве и руските въздушни удари продължават срещу пристанищния град Мариупол и град Харков.

4-годишният Саша, който беше изчезнал на 10 март, след като е паднал от лодка при отчаян опит да избяга с баба си от войната, е открит мъртъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Хахааа все едно на Мен САЩ да ми наложат санкций дали да ми бъде във Десен или във Ляв крачол ...качвам им санкциите на Самолета си да Не одит пеш !

59

Анонимен

преди 2 години

Дъщерите му са милиардери. Ах, комунисти, които се борят с богатите, със способните, с капиталистите, с успелите! Пак комунизъм и репресии върху елита на нацията. Къде са българските демократи и антикомунисти да защитят дъщерите на Путин? Какво са виновни децата заради родителите? Мартин Димитров, Иван Костов, Стефан Софиянски, Боко да ги защитят пред САЩ. САЩ са комунисти и се борят с руския капитализъм и империализъм.

58

Анонимен

преди 2 години

И каде са дъщерите на Путин? В момента са в Русия! Какво пишете лъжливи статий.

fallback