Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски постави под съмнение възможността да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като обвини Русия в геноцид.

"Може да се случи така, че няма да има преговори", каза Зеленски по украинската държавна телевизия във вторник.

Зеленски каза, че би било разбираемо да не говори с Путин, след като обвини руските войски, че извършват военни престъпления в Украйна. $Би било лесно да се каже, че няма да говоря с вас – и би било разбираемо, след това, което сте направили, ето защо.“

Среща може да се случи, ако Русия "понесе всички наказания" за извършване на геноцид, каза той. "В тази среща бихме могли да намерим изхода от тази ситуация, без да губим територията си. Мисля, че това е летвата, която трябва да поставим за тези преговори. И тогава ще видим. Може да се случи така, че да няма да има преговори. Може да се случи."

Зеленски посети в понеделник киевското предградие Буча, район, където през уикенда се появиха шокиращи изображения на цивилни тела, разпръснати по улиците. По време на посещението той каза, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, "когато видиш какво са направили тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase