Снимка: БГНЕС
fallback


Руски войник е бил убит от радиация от повредената атомна електроцентрала в Чернобил в Украйна, след като ротата, в която е бил той, е лагерувала в "Червената гора" – локация около централата, изключително замърсена с радиация, предава БГНЕС.

Военнослужещият е бил част от военните, превзели електроцентралата в първите дни на войната. Около централата има 4 000-километрова зона, забранена за влизане, заради високите радиационни нива.

Oще по темата

Момчетата са изкопали окопи в радиоактивната кал, а докато са минавали оттам, камионите им са оставили огромни облаци радиоактивен прах, съобщава The Telegraph. По време на действията си никой от тях не е носил необходимата екипировка за защита от радиацията.

В четвъртък украинската държавна ядрена компания заяви, че повечето от руските сили, които окупираха атомната електроцентрала в Чернобил след нахлуването в Украйна, спешно са напуснали зоната около нея. Предположенията са, че руските военни са разбрали за радиацията и веднага са напуснали.

Руските сили също са се оттеглили и от близкия град Славутич, където живеят работници в АЕЦ-а в Чернобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"колко некадърен генерал трябва да си че да наредиш окопи в радиоктивна зона"Слава на Руската армия! Слава! Слава! Слава!

91

Анонимен

преди 2 години

жалко за теи тинейджъри, сега цял живот здравословни проблеми .... колко некадърен генерал трябва да си че да наредиш окопи в радиоктивна зона ... сигурно е "наш човек" на червената партия, трябват ни хора без акъл та да защитваме линията ..

90

:)

преди 2 години

Наречи го "руснак" и не го обиждай повече. :) Нация от крепостни селяни и РОБИ.

fallback