Снимка: БГНЕС
fallback

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков информира медиите за проведените вчера разговори с Украйна в Турция и омаловажи всички надежди за пробив.

Вчера Русия заяви, че възнамерява да намали военната си дейност в Киев и Чернигов, а Украйна каза, че ще обмисли да стане "неутрална" държава.

"Положителното е, че украинската страна поне започна конкретно да формулира и да излага на хартия това, което предлага. Досега не успяхме да постигнем това", каза Песков.

"Относно останалото, не можем да кажем в момента, че има някакви пробиви, нещо много обещаващо", заяви той в изказване, предадено от агенция Интерфакс.

Той допълни, че Русия внимава с коментарите за преговорите, тъй като "считаме, че преговорите трябва да се водят в мълчание", но казва, че главният руски преговарящ ще говори по-късно.

Той добави, че Крим, регионът, анексиран от Русия през 2014 г., е "част от Русия" и руската конституция не позволява да се обсъжда съдбата на който и да е руски регион с всеки друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Полша си взема Лвов

преди 2 години

Абе какви преговори. Щом са наследници, техните дядовци едуаликуреца в Берлин 45 и Нюрнберг? Едоа го. Сега онзи подписан капитулационен договор е валиден и днес. Демек. Връщате на дружина Плоска Лвовата-Луцек, на Словакия - Ужгород на Мондьория - ИваноФранцик и на Рокухите - Черновица. Молдова си става руска заедно от Ровно-Тернопил -Червници и от там алес от ЛНР и ДНР до Крим, Одеса и Измаил, Приднестровието:: всичкото това се връща на РуФедерацията. Иначе защо го жабетата едуми.

30

Анонимен

преди 2 години

Много евтина пропаганда по форумите срещу Русия. Излагате се

29

Анонимен

преди 2 години

Турция направо си подкрепя Украйна. Преговорите да се преместят например в близкия изток или в персийския залив. Или в Унгария или в Сърбия. Може в Беларус или Молдова .

fallback