Снимка: БГНЕС
fallback

Британското военно разузнаване каза, че частната руска военна компания "Вагнер" вече има свои бойци в Източна Украйна и се очаква да разположи там повече от 1000 наемници, включително висши свои ръководители, за да предприеме бойни операции, съобщи Ройтерс. Според британското министерство на отбраната Русия заради загубите си и до голяма степен спрялото й настъпление в Украйна най-вероятно е била принудена да пренасочи  наемници от "Вагнер" от Сирия и Африка в Украйна.

Компанията "Вагнер" е смятана от мнозина за частна армия на руския президент Владимир Путин, отбелязва ДПА.

Заради руската инвазия в Украйна компанията е обект на британски санкции , обвинена бе, че заговорничи да убие украинския президент Володимир Зеленски, а миналата година бе санкционирана от ЕС заради дейността си в Сирия, Либия и Украйна, както и заради обвинения в тежки нарушения на човешките права./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 2 години

Всички частни войски на Джихадиста Путин ще бъдат елиминирани в Украйна. Ислямски войски, Частни войски. Вагнер е любимият композитор на Хитлер. За Джихадиста Путин, Хитлер е модел за поражание, както Наполеон е бил модел за Хитлер. Но Хитлер е искал да поправи грешките на Наполеон, а Джихадиста Путин иска да поправи грешките на Хитлер. Всеки следващ се учи от Стария и се смята за по-умен от него и по-велик.

57

Аз

преди 2 години

Че кой им вярва на тия, след случая с химическото оръжие на Садам!

56

тя

преди 2 години

Браво !

fallback