Снимка: БГНЕС

1351 са убитите руски военнослужещи, а 3825 са ранени по време на войната с Украйна. Това съобщи руското министерство на отбраната.

Руските въоръжени сили са изпълнили основните задачи от първия етап на операцията в Украйна, а бойният потенциал на украинските войски е значително намален, заяви генерал-полковник Сергей Рудской - първи заместник-началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

"Като цяло основните задачи от първия етап на операцията са изпълнени. Бойният потенциал на украинските въоръжени сили е значително намален, което ни позволява отново да съсредоточим основните си усилия върху постигането на главната цел - освобождаването на Донбас", каза Рудской.

Най-малко десет украински мини са се откъснали в резултат на миниране на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни и сега се носят по течението на Черно море, предупреди той.

"Най-малко 10 мини са се откъснали от котвите и се носят в западната част на Черно море, като представляват реална заплаха за военните и гражданските кораби", каза Рудской. Както уточни генералът, минирането на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни с мини от остарял тип (общо над 400) е безразсъдно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase