Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Експулсирането на 10 руски дипломати от посолството в София ще получи адекватен отговор. Това заявиха за БНР от руското министерство на външните работи.

Oще по темата
От руското министерство на външните работи определят решението на София като безпрецедентен по мащабите си демарш. От ведомството напомнят, че това е осмият поред от 2019 г. случай на експулсиране на руски дипломати от България. А също и че съответните действия на българските власти се предприемат под измислен предлог.

В позицията се подчертава, че „демаршът се вписва органично в нагнетяваната от натовските страни и Евросъюза истерия във връзка със специалната военна операция на Русия за защита на мирното население на Донбас, за демилитаризация и за денацификация на Украйна“.

„Оценяваме това като поредна провокация и опит на България да се отличи в западното съревнование за бързо разрушаване на отношенията с Русия, без мисъл за последиците, националните интереси и очакванията на собствения народ”, посочват още от руското външно министерство.

В същото време от ведомството изразяват благодарност към многобройните български граждани, които „запазват имунитета си срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и на всеослушание заявяват несъгласието си с подобна недалновидна политика“.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 2 години

Събаряйте вече грозния паметник на окупатора в центъра на София

105

Джонсън

преди 2 години

До Горд нато Пудел По време на С.Стамболов изгониха руски дипломати и през балканските войни загубихме едно трета от териториите, всички съседи ни нападнаха и орязаха, въпреки че цар беше западняк Кобурготски германец с англосанксонско потекло. Русия ни гледаше отстрани тъпотията

104

Какво следва

преди 2 години

Това с изгонването беше акция в чест на посещението на афроа'мериканеца. Така се засвидетелствува вярност от сателит. Сега и Русия ще изгони десет наши дипломати. Едва ли някой е очаквал нещо друго.

fallback