Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За първи път ожесточен ракетен обстрел имаше вчера над Западна Украйна. 8 ракети удариха военна база край град Лвов, на едва 20 км от полската граница. Мишената бе Международният център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. 9 души са убити, а 57 са ранени.

Само преди дни кметът на Лвов заяви, че градът в Западна Украйна е достигнал предела на възможностите си да помогне на хората, разселени от руското нападение, и призова международните организации за помощ.  
Oще по темата


"Имаме надежда, че позициите на украинските войски са доста добри, но ситуацията, разбира се, е тежка. Говорих с приятелите ми, най-тежката ситуация е в Мариупол, прилича на блокадата на Ленинград през Втората световна война. В Киев нощта мина спокойно, но там руснаците търсят да го обкръжат", разказа сънародникът ни в Лвовска област доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Според него руските военни сили скоро ще започнат масирани бомбардировки над Киев, защото искат да "унищожат символа на украинската независимост".

"Има силен страх от ядрена война, но само това ни деморализира. Иначе повече хора от Украйна искат да воюват, огромни опашки от доброволци в Западна Украйна, повечето са резерв, защото още няма нужда от толкова големи групировки. Хората наистина вярват в победата", коментира доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му България "много слабо" помага на своите граждани в Украйна.

"Преди 6 дни ми се обади един възрастен човек от Киев, български гражданин, но и досега от МВнР никой не му се обажда, никой не му помага. Той има стар GSM без интернет, търси ме, пробваме да му помогнем, но виждаме, че работата за съгражданите е направена доста слабичко", каза още сънародникът ни от Лвовска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

До ПИЧ

преди 2 години

Чичо ти Хитлер се разхождаше свободно само из Европа, защото никой не му даде отпор. Англия и САЩ се намесиха активно във войната, чак когато разбраха, че ако не го направят Европа ще стане руска.

143

Анонимен

преди 2 години

До АндрейБандера по-ближний Гитлера от Путин дорогой украинец.

142

:-)

преди 2 години

До ПичВ МНЕНИЯТА СИ СЕ РИМУВАШ С хИЧ. Не бъркай историята с твоите бълнувания.

fallback