Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл заяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29 на Украйна чрез американска военновъздушна база може да бъде "опасен сценарий", докато руските войски продължават да навлизат в Украйна.

"Това е крайно нежелан и потенциално опасен сценарий", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера министерството на външните работи на Полша заяви, че страната е готова да предаде своите изтребители МиГ-29 на САЩ и да ги достави във военновъздушната база Рамщайн.

Според открити източници Полша разполага с 22 изтребителя МиГ-29 и 6 изтребителя за бойна подготовка

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви на брифинг в Кишинев, че САЩ са готови да продължат да оказват военна помощ на Киев и обмислят възможността да помогнат на Полша, ако тя реши да предостави на Украйна изтребители. В същото време Wall Street Journal съобщи, че САЩ обмислят сделка, по силата на която Полша да предостави на Украйна изтребители МиГ-29 в замяна на американски изтребители F-16 от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Владо путкиннн

преди 2 години

Скоро Кремъл ще се превърне в горяща клада,много скоро!

112

Българин

преди 2 години

Колко е смел, как великите кравари буквално се нас-раха от страх от руснаците. И непрекъснато тикат някой друг да отнесе боя. Сега е Украйна, коя ли ще е следващата жертва?Едно стана пределно ясно на всички, нападне ли те Русия, тях за война не ги търси. Та някакви речи, ръкопляскания, псевдо санкции и...Но бъди готов да мреш сам.

111

FMC

преди 2 години

Жалко за изтребителите... Можеха да свършат на Полша някаква работа. Но ние сме най-добре. Самолетите ни са хартиени... нищо че навремето смъртта първите, дето сме се сетили да бомбардираме Одрин от въздуха. И нищо, че България имаше и собствено производство на самолети. Тогава сме били 6млн. селсла държава, сега пак сме 6млн. но мафиотскоЖендърска.

fallback