Снимка: БГНЕС
fallback

Генералният щаб на украинските въоръжени сили каза, че Русия се готви да щурмува Киев, предаде ДПА.

В бюлетина, публикувано рано тази сутрин, пише, че целта на руските военни е да поемат пълен контрол върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица.

Руските въоръжени сили също така "се опитват да си осигурят тактическо предимство, като достигнат източните покрайнини на Киев през Броварски и Бориспилски район", твърди украинският генерален щаб.

"Доста голямо количество руска (военна) техника и войници са концентрирани на подстъпите към Киев", заяви по телевизията Вадим Денисенко, съветник в министерството на вътрешните работи на Украйна. "Разбираме, че битката за Киев е ключова битка, (която ще бъде водена) през следващите дни", добави той, цтиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 2 години

Готви се,ама провизии и гориво май свършиха ,войниците гладни и не знаят какво правят там,сирийските братя по оръжие се бавят.Затова и 65 километровата военна колона седи затънала в украинската кал,а невиждалите баня и тоалетна *** солдати попържат.Кого ли? Гледайте в ютуб как губернатора на Кузбас,срича пред майките на загиналите руски войници:,,Вашите синове са изпозвани във военна операция.Ааа ,тоест те са там за родину и нямате право да коментирате загубите от операцията,,

25

Програмист

преди 2 години

ако руснаците не трябваше да пазят цивилни и атомни електроцентрали, до сега да са превзели Киев и да са вече пред блока ти. До сега разчистват старо си желязо като Т72 и Т80. Още не са извадили модерните свръхзвукови оръжия затова ЕС знае и ги е страх

24

Путин е фашист!

преди 2 години

До АнонименУкраинците не са руснаци. Няма такова противопоставяне като фашисти и антифашисти в съвременния свят. Но ако имаше фашистите щяха да са Путин и поддръжниците на неговата диктатура, която мъчи и самите обикновени руснаци. Вкарва ги по затворите, убива ги т.н. Убийствата, които руската тоталитална власт е извършвала и върши в момента не могат да се сравняват с избиването на сепаратистите в Донецк и Луганск. Украйна не е руска земя!

fallback