Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

383

Анонимен

преди 2 години

Така викаше и Хитлер в 1939 г.

382

Ники

преди 2 години

Подкрепяме Русия и Путин!!!

381

Анонимен

преди 2 години

Никакво доверие повече не може да се има на този лицемер ,какви добро съседски отношения ,вие само за задниците си мислите ,с никой друг не се съобразявате ,зная ви маниерите ,зная ви помислите ,зная ви и езика който зад гърба на всеки ,,приятел "и съсед ще уптребите и ще продължавате да вършите пъкленото си дело .Никой вече не вярва на Путин и на Русия .Не се опитвайте отново да замъглите положението .

fallback