Снимка: БГНЕС
fallback

В Мариупол има много жертви и е прекъснато водоснабдяването в резултат на неспиращите руски атаки. Това заяви кметът на югоизточния украински пристанищен град Вадим Бойченко, цитиран от Ройтерс.

Той каза на живо в ефира на украинската телевизия, че отбраната на Мариупол продължава.

"Вражеските окупационни сили на Руската федерация направиха всичко възможно, за да блокират изхода на цивилни от града с население от половин милион" души, заяви кметът. Бойченко не даде информация за точния брой на жертвите.

Председателят на държавната администрация на украинската Донецка област Павло Кириленко съобщи, че от началото на руската инвазия при обстрел в Мариупол са били ранени 138 човека. Броят на загиналите все още се уточнява. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

ПорЦелан

преди 2 години

14 убити от "народната отбрана" + един полицай. Охранявали училище в което имало в мазето 300 деца. Какво са правили през нощта 300 деца в мазето на училището, а не в къщи не е ясно. Та по тяхната версия ги нападнал група "Алфа", за да влезе при децата, те обаче се защитавали, после дошъл втори отряд да им помага и пр. Групата "Алфа" изчезнала. Без следа! Просто не са се познали и са се изпозастреляли сами. На тия руснаци не им трябват.

126

Анонимен

преди 2 години

Чичаци с маски.Ако видят брадатко от Чечня ,ще се наакат.

125

Джонсън

преди 2 години

До АнонименРуснаците ако направят революция, вече няма да са Руснаци, Китай ще навлезне, САЩ също и те ще се бият помеждуси. Няма да има такава народност. Край на Русия . Ще влезнат музея на миналото. Проблема със спасяването на давещия се е пролем на самия давещ

fallback