Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна, предаде БНР.

Oще по темата
На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна".

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура.

В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 2 години

Така руснаците излъгаха Украйна, да премахне ядреното си оръжие и я нападнаха. Същото чака и свободния свят, ако отстъпи пред Путин, жадуващият за световно господство психопит в Кремъл. Ако запъдът отстъпи Путин, ще нахлуе и в други държави в Европа.

159

Сива зона

преди 2 години

Путин, Лавров, Патрушев и Шойгу - убийци на деца...

158

Тошо

преди 2 години

А ако се окаже че поставените цели са нелогични.....тогава господине кой ще плати сметката от 1 000 000 000 000 000 , а ??? Колко ти е заплатата, ще стигне ли, а ? Не, така не става, целите ти са сбъркани, украйнците ще влязат в Европа и ще се оправят, но руснаците ще се чудят кой път да хванат 10-тилетия! Тогава ти ще се чудиш, абе ....каво целихме, пък какво уцелихме !?! Но какво от това, ти ще си си добре, но другите, абе какво те интересуват другите, нали така...бедни ми друже!

fallback