Кадър: YouTube
fallback

Снаряд, изстрелян от Украйна, е поразил граничен пункт на Федералната служба за сигурност в Ростов, съобщи в понеделник граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

"На 21 февруари в 09:50 часа местно време неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото за дежурство на граничните патрули“, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Няма данни за жертви, предаде БНР.

Oще по темата
Ростов е основната зона за евакуация на хора от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин пък предупреди, че използването от Украйна на тежка артилерия е довело до жертви в спорния регион.

Той обяви, че Украйна използва танкове, минохвъргачки и гранатомети, и призова мъжете на Донецк "да дойдат във военните комисариати".

Евакуацията от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република продължава, тъй като обстрелите в тези райони се влошават.

Междувременно руското правителство отрече в понеделник, че е направило списък с украинци, които възнамерява да убие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че докладите за такъв списък са "абсолютна измислица", след като Съединените щати информираха ООН за съществуването му.

Според американското разузнаване списъкът съдържа имена на украински граждани, които "да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация".

САЩ също така обвиниха Русия, че планира да участва в различни други нарушения на правата на човека, ако нахлуе в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 2 години

Почти повярвах,че украйнците са нападнали. До утре ще пише,че напредват към Москва.

91

Артилерист

преди 2 години

До Ba4o: Според тебе как работи артилерийския снаряд? Взривява се отвън ли???

90

Анонимен

преди 2 години

Краварите са го подготвили списъка за да улеснят Русия.

fallback